Usch ja.

Ja, här sitter man igen med kliande hals och huvudvärk. Promenaderna jag planerat blev ersatta med extrajobb men imorgon blir det iallafall 2x30min promenader då jag ska till Galaxen och jobba. Sen ska jag försöka ta det lugnt i helgen, så att jag får vara frisk nästa vecka och får *håller tummarna* ta en tur i poolen.
Vi var med eleverna idag och simmade, jag fick sitta på kanten och vila min axel och min hals. Usch vad jag ville hoppa in. Saknar det så. Det finns inget annat som rensar skallen så bra som lite simning. Sen på kvällen är man sådär härligt trött. Längtar till att få bli frisk.
Istället sitter jag här och är bitter. Don't mind me, jag är allmänt gnällspikig idag.
Pussssss

Operation Feel-Good

Comeback i bassängen.

Idag, kära vänner, var jag och simmade. Jag hade ju bestämt mig för det. Eftersom jag känner mig tillräckligt frisk och bra tänkte jag att det var dags att fortsätta mitt nya liv jag hade kommit igång med. Jag har ju saknat träningen den här tiden jag har varit sjuk. Kanske det var därför jag antog att det skulle vara lätt att börja på nytt? Lätt var det dock inte. Solen sken, jag var på bra humör men ändå lockade soffan på mig när jag slutade.. Hur kommer det sig? Soffan som jag hade tröttnat på.
Precis när jag var på väg att ge vika beslöt jag mig för att ringa Simone, istället för att lägga mig framför TVn och känna mig besviken. Simone sa att hon gärna gjorde mig sällskap i bassängen och vips! så gick promenaden dit mycket lättare.
Tyvärr så klarade axeln inte av så mycket som jag hade önskat och nu krånglar den lite mer än innan MEN jag tog mig dit. Jag tillät mig inte att lyssna på soffan och lathetens lockrop. Jag stod på mig och jag utförde dagens mål. Jag är nu stolt över mig själv, istället för besviken.
Efter simningen följde jag med Simone hem en stund. Lika mysigt som alltid att vara där. Lite skitsnack, lite bus med lillstumpan och helt enkelt lite quality-time med fina människor.
Imorgon har jag en promenaddejt med Von Fogel. Det ska bli nice. Kanske bäst för axeln att hitta andra sätt att röra mig på, utan att tära allt för mycket på den.
Nu är jag sådär härligt trött. Den där tröttheten man får när man har gjort något bra. Inte jobbigt trött som man blir när man är tom på energi.
Ikväll har jag en bra känsla innom mig.

Operation Feel-Good.

Hej hopp!

Det var ett tag sen jag skrev nu. Det beror mest på att jag har haft en berg-och-dalbanefeber och har en "vrickad" axel, så det har stått väldigt stilla på träningsfronten. Det "bästa" med att ligga hemma sjuk var att jag faktisk saknade träningen. Tänk, att lata knubbis-jag kunde sakna att röra på mig?! Jag ger mig själv ett fett stort plus.

I helgen har jag varit i Sverige. Där var det toppenfint väder, vilket ledde till promenader. Mysig värre att promenera runt i strålande solsken i min kära hemstad. Fick ett riktigt energitillskott. Säga vad man vill om Uppsala men det finns få städer som är vackrare.

Den här veckan är första veckan jag ska jobba deltid - sen jag sa upp mig. Vilket är en månad sen? Det betyder att jag ska göra en come-back från sjukskrivningen och se till att jag inte kommer av mig i mitt nya, fina spår. Imorgon har jag tänkt att simma, så långt och länge axeln tillåter. Annars tar jag en långpromenad, precis som idag och njuter av att få vara frisk nog att orka det!

NU JÄVLAR FORTSÄTTER OPERATION FEEL-GOOD!!!!!!!!!

Lördag.

Ännu en solig dag och jag mår lite bättre, lite piggare och är lite gladare!
Den här dagen kommer att spenderas i Islandia, tittandes på män och gubbar i alla olika åldrar och konditionsmodeller. Kallt kommer det att vara och luften fylld av lukten av svett och fuktig hockeyutrustning. Det kommer att bli en bra dag!
Jag avslutar en fin dag med en tjejmiddag. Man måste ju passa på när man har JF.
Nu hoppas jag att välmåendet fortsätter åt rätt håll. I så fall ska jag inviga nästa vecka med ett dopp i Mariebads motionsbassäng.

Operation Feel-Good!

Burana, vardagens hjälte?

Snörvel, snörvel. Host, host. Min dags melodi.
Idag har jag varit tacksam för pappershanddukar, nässpray, halstabletter, SOLEN och burana. Det är viktigt att man hittar saker som gör livet lättare. Vanligtvis skulle jag nog säga att sånna saker är till exempel ett jobb du verkligen brinner för, goda vänner, fina förhållanden, träning som ger dig mer energi etc. Idag har dock vardagens hjältar inte varit fullt så djupa men de har tagit mig igenom den här dagen, och det är ju det viktigaste.
Nu tror jag att buranan börjar lämna min kropp... Huvudvärken smyger tillbaka. Näsan börjar teppa igen och kroppen känns tung.
Jag längtar efter att få bli frisk. Jag längar efter att få simma och träna (hur långt har inte jag kommit på vägen när jag längtar efter att få träna?!).
Men man får glädja sig för andra saker istället. Som det här tillfället. Jag är nerbäddad i sängen, jag har en kopp te och ska alldeles strax mysa ner mig med min käraste framför En Fyra För Tre.

Operation Feel-Good...

Kakka.

Mår sämre nu än vad jag gjorde imorse. Ändå gick jag med på att jobba extra hela nästa vecka. Gäller att ta det lugnt på kvällen och lite lugnt med träningen. Jag får hålla mig till promenaderna till och från jobben. Jag har bestämt att jag inte ska vara hemma något den här veckan. Så länge jag inte få skyhög feber eller något liknande. Jag vill verkligen inte. Det betyder att ikväll ska jag ligga i sängen hela kvällen, dricka mycket vatten och suga på halstabletter! Operation Feel-Good?

Fy fan.

Vaknade kvart i fem, jag minns inte om det var Julle som hostade till eller vad det var som väckte mig ur min lätta sömn. Jag vaknade helt igenteppt och fruktansvärt ont och tjockt i halsen. Den gick inte att svälja. Jag bestämde mig för att stänga av mitt 5.30 alarm. Ingen simning om man mår såhär.
Snodde till mig en halstablett av Julle och la mig ner för att somna om.
I en timme låg jag vaken. Skruvade på mig, försökte snyta mig, dricka vatten. Ingen hjälpte, halsen höll mig vaken.
Nu ska jag gå upp och gå till jobbet, iallafall. Jag måste försöka. Jag vill inte vara borta mera.
Det brukar vara tugnt att komma ur sängen bara när näsan jävlas, nu känns det tusen gånger värre. Jag försöker kolla ut på solen, lyssna på fåglarna. Kanske de kan ge mig en spark? Men nej...
Jag vet att om 10 minuter drar jag mig upp, som vanligt, och har 15 minuter på mig att bli klar.

Suck. En tugn morgon...

Ännu en lat helg...

...Så det känns skönt att ännu en vecka har kommit igång igen.
Hela den här veckan jobbar jag dubbelt, vi får se hur det känns på fredag kväll! Näsan ställer fortfarande till problem men jag försöker hålla min "positiva mentalitet" på topp. Det har varit tugnt att vakna den senaste veckan och även imorse men det är bara att bita ihop, stiga upp och komma igång med dagen. Hittills har dagarna gått bra även fast huvudet har varit tugnt och bihålorna svullna. Om en vecka har jag tid hos ÖNH, håller tummarna på svar.
Idag har inte varit så superaktiv med motion. 2x30 minuters promenader. Känns lite som jag har något i kroppen, någon förkylning som ligger och lurar. Jag känner mig inte riktigt lika pigg och något så simpelt som en promenad är tugnt för kroppen.
Imorgon hade jag tänkt att åka och simma. Jag ska försöka komma iväg till klockan sex. Vi får se hur det går! Hehe.
Nu ska jag slänga mig i bastun. Fy satan va skönt.

Operation Feel-Good

RSS 2.0